Opiston historiaa

Länsi-Suomen Hermoratahierojaopisto on rekisteröity vuonna 2005 alkuperäisen hermoratahieronnan koulutustoiminnan yhteistyöelimeksi. Sen perustivat kaksi alan kokenutta ammattilaista Kerttu Holm ja Johanna Ryhänen.

Kerttu toimi Euran kuntoutus-/ koulutusyksikön ja Johanna Harjavallan kuntoutus-/ koulutusyksikön nimellä. Vuonna 2010 opiston koulutustoiminta siirtyi kokonaisuudessaan Johanna Ryhäselle Harjavaltaan.

Opisto on kouluttanut vuosien aikana useita hermoratahierojia ja hermoratahieronnan mestareita. Lisäksi valmistuneille mestareille on järjestetty monia täydennyskoulutuksia. Vuonna 2013 Johanna pätevöityi lisäämään opiston koulutustarjontaan myös alan opettajakoulutuksen ja siitä valmistui ensimmäinen opettaja vuonna 2017.

Opiston historiaa

Toiminta Hermoratahieronnan mestarit Hrh ry:ssä

Kerttu oli vuonna 2004 yksi Hermoratahieronnan mestarit HRH ry:n perustajajäsenistä. Vuonna 2006 hänet valittiin yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi ja samaan aikaan Johanna aloitti työnsä yhdistyksen hallituksessa.

Opiston koulutusten laajentuessa Kerttu ja Johanna jättivät hallitustyönsä vuonna 2009, Johannan kuitenkin jatkaessa pitkäaikaista työtään lakimuutosanomuksen parissa. Tästä kiitoksena vuonna 2010 yhdistys palkitsi hänet 1. tunnustuspalkinnolla.

Keväällä 2014 Keskuskauppakamari myönsi Johannalle Kultaisen elämäntyömerkin ansiokkaasta työstä maan elinkeinoelämän hyväksi. Hakemuksen teki Hermoratahieronnan mestarit HRH ry huomionosoituksena ja kiitoksena vuosia kestäneestä pitkäjänteisestä työstä koko hermoratahieronta-alan, sen koulutuksen sekä yhdistyksen toiminnan kehityskaaressa.